Latinica     Ћирилица

Textual description of firstImageUrl

Бранка ПопићБранка Попић

Рођена је 1966. године у Висо-ком, Босна и Херцеговина. Основну и средњу школу завршава у родном граду, а потом се уписује, на Фило-зофски факултету у Сарајеву на одсек за Југословенску књижевност и српско-хрватски језик, али након три године студирања напушта факултет и заснива породицу.
Пише још од детињства и осва-јала је школске и општинске на-граде, али није покушавала да објављује у књижевним часописима или зборницима.
Од 1990. године занемарује писање пишући веома ретко. Свој поновни препород доживљава 2011. године кад почиње да пише интензивно. Има пет припремљених збирки поезије, као и једну збирку кратких прича. У децембру 2017. је примећена од уредништва часописа Хоризонт из Земуна у којем објављује једну причу, а потом објављује у часопису Суштина поетике, као и на Онлајн поезији истог часописа. У четири заједничке збирке Културе снова из Загреба заступљена је са по једном песмом.
Половином 2018. године објављује своју прву самосталну збирку песама Рубац у руци, касније другу На латици кап (2019).
Године 2004. досељава се у Босанску Градишку где живи и данас.


Претходно Следеће

"Најлепша поезија је тренутак кад ниси свестан песме." то вам нуди Поезија суштине са близу 4.000 песама познатих и мање познатих светских и наших песника.

Copyright © 2012 - Поезија суштине | Сва права задржана  | За свако јавно публиковање обавезни сте да наведете извор преузетог текста |  Архива овог сајта