slike pesnika

Бранка Попић



Биографија

branka popic pesme biografija poezija
Бранка Попић рођена је 31. августа 1966. године у Високом, Босна и Херцеговина. Основну и средњу школу завршава у родном граду, а потом се уписује, на Филозофски факултету у Сарајеву на одсек за Југословенску књижевност и српско-хрватски језик, али након три године студирања напушта факултет и заснива породицу.

Пише још од детињства и освајала је школске и општинске награде, али није покушавала да објављује у књижевним часописима или зборницима.

branka popic pesnikinja

Од 1990. године занемарује писање пишући веома ретко. Свој поновни препород доживљава 2011. године кад почиње да пише интензивно. Има неколико припремљених збирки поезије, као и једну збирку кратких прича. У децембру 2017. је примећена од уредништва часописа Хоризонт из Земуна у којем објављује једну причу, а потом објављује у часопису Суштина поетике, као и на Онлајн поезији истог часописа. У четири заједничке збирке Културе снова из Загреба заступљена је са по једном песмом.

Половином 2018. године објављује своју прву самосталну збирку песама Рубац у руци, касније и остале На латици кап (2019), Огањ иза паљевине (2020), Жена у хаљини од лаког тила (2020), Вријеме помирбе (2022).

Године 2004. досељава се у Босанску Градишку где живи и данас.

(2. фебруар 2022)


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта