Textual description of firstImageUrl

Правилник сајта


Правилник сајта Поезија суштине

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ ПЕСАМА НА САЈТУ

1.1
За објављивање песама на сајту Поезија суштине, послати најмање десет, а највише двадесет пет песама и ако задовоље критеријуме сајта биће објављене на страни Песме данашњих песника  
(најмање седам, а највише двадесет)

1.1а
Уредник у договору са аутором може објавити и више од двадесет песама ако оне својим квалитетом то завређују.

1.2
Уз песме обавезно послати краћу биографију писану у трећем лицу једнине и једну фотографију. Фотографија аутора, од стране уредника биће употребљена само за овај сајт, али не сноси никакву одговорност ако је неко преузме и објави било где.

1.2а
Своје песме шаљите у једном ворд документу писане ћирилицом или
латиницом са словним знацима ђ, ж, ч, ћ, ш, фонт Times New Roman, величина фонта 12pt, проред 1,5. У противном радови неће бити узети у разматрање.

1.3
Дискреционо право уредника је да одлучује о избору и постављању песама и аутора на страницу Песме данашњих песника. Једном постављене песме може уклонити само уредник сајта, једино и искључиво уз обострану сагласност и аутора и уредника.

1.3а
Само у случају да аутор не испуни своје обавезе договорене с уредником из тачке 1.8 овог Правилника, уз претходно обавештење аутора имејлом, уредник може склонити песме са сајта

1.4
На страници Песме данашњих песника никад неће бити објављене песме, ако их лично не пошаље аутор имејлом на poezijasustine@hotmail.com. Аутори самим слањем својих радова прихватају уређивачку политику и правилник сајта Поезија суштине.

1.5
Хонорари за објављене песме нису предвиђени Правилником.

1.6
Песме су лиценциране, али и поред тога уредник овог сајта не сноси никакву одговорност ако неко злоупотреби име или песму аутора узимајући их са овог сајта.

1.7
Објављене песме остају  у власништву аутора као његова интелектуална својина, али уредник сајта задржава право да песме, објављене на сајту Поезија суштине, може самостално објавити, потписане именом аутора и УРЛ адресом са овог сајта, на некој од друштвених мрежа и интернет портала.

1.8
Котизација за песме на сајту је искључиво ствар договора аутора песама и уредника овог сајта.

1.9
Правилник овога сајта је искључиво у надлежности оснивача и уредника као потпуно и једино право на његове измене.


2.  ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЧИТАЛАЦА САЈТА

2.1
Читаоци сајта Поезија суштине уласком на овај сајт стичу право да неограничено временски или било у неком другом смислу читају и преузимају песме са овог сајта.

2.2
Читаоци су обавезни да код преузимања песама и накнадног постављања на свој сајт, блог или неку од друштвених мрежа задрже изворни облик преузетог текста и наведу извор одакле су песме преузели.

2.3
Читаоци су обавезни код преузимања песама, са било које странице и подстранице сајта Поезија суштине, те накнадног публиковања на интернет страницама, порталим и јавним друштвеним мрежама да их потпишу именом и презименом аутора преузете песме, а такође и да поставе повратни линк до преузете песме на овом сајту. Свако јавно публиковање без навођења имена аутора и извора преузетог материјала, подлеже закону о кршењу ауторских права.

2.4
Забрањено је свако јавно публиковање у штампаном издању песама са овог сајта без дозволе живих аутора и уредника Поезије суштине.

Оснивач и уредник сајта
Анђелко Заблаћански


Најбољи песници и најлепша поезија. Најчитаније песме. Љубавна поезија. Српска поезија. Француска поезија. Руска поезија. Немачка поезија. Светска поезија. Поезија о животу.

Copyright © 2012 - Поезија суштине | Сва права задржана  | За јавно публиковање обавезни сте навести извор преузетог текста |  Мапа сајта  | W4ME™-des
Поезија Анђелка ЗаблаћанскогПоезија вековаСуштина поетикеОнлајн пoезијаМисли великана