«»Latinica««•»»>Ћирилица
Textual description of firstImageUrl

Правилник сајта


Правилник сајта Поезија суштине

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ ПЕСАМА НА САЈТУ

1.1
За објављивање песама на сајту Поезија суштине, послати најмање седам, а највише двадесет пет песама и ако задовоље критеријуме сајта биће објављене на страни Песме данашњих песника  
(најмање три, а највише двадесет)

1.1а
Уредник у договору са аутором може објавити и више од двадесет песама ако оне својим квалитетом то завређују.

1.2
Уз песме обавезно послати краћу биографију писану у трећем лицу једнине и једну фотографију. Фотографија аутора, од стране уредника биће употребљена само за овај сајт, али не сноси никакву одговорност ако је неко преузме и објави било где.

1.3
Дискреционо право уредника је да одлучује о избору и постављању песама и аутора на страницу Песме данашњих песника. Једном постављене песме може уклонити само уредник сајта, једино и искључиво уз обострану сагласност и аутора и уредника. 

1.4
На страници Песме данашњих песника никад неће бити објављене песме, ако их лично не пошаље аутор имејлом на контакт имејл адресу. Аутори самим слањем својих радова прихватају уређивачку политику и правилник сајта Поезија суштине.

1.5
Хонорари за објављене песме нису предвиђени Правилником.

1.6
Песме су лиценциране, али и поред тога уредник овог сајта не сноси никакву одговорност ако неко злоупотреби име или песму аутора узимајући их са овог сајта.

1.7
Објављене песме остају  у власништву аутора као његова интелектуална својина, али уредник сајта задржава право да песме, објављене на сајту Поезија суштине, може самостално објавити, потписане именом аутора и УРЛ адресом са овог сајта, на некој од друштвених мрежа и интернет портала.

1.8
Котизација за песме на сајту је искључиво ствар договора аутора песама и уредника овог сајта.

1.9
Правилник овога сајта је искључиво у надлежности оснивача и уредника као потпуно и једино право на његове измене.


2.  ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЧИТАЛАЦА САЈТА

2.1
Читаоци сајта Поезија суштине уласком на овај сајт стичу право да неограничено временски или било у неком другом смислу читају и преузимају песме са овог сајта.

2.2
Читаоци су обавезни да код преузимања песама и накнадног постављања на свој сајт, блог или неку од друштвених мрежа задрже изворни облик преузетог текста и наведу извор одакле су песме преузели.

2.3
Читаоци су обавезни код преузимања песама, са било које странице и подстранице сајта Поезија суштине, те накнадног публиковања на интернет страницама, порталим и јавним друштвеним мрежама да их потпишу именом и презименом аутора преузете песме, а такође и да поставе повратни линк до преузете песме на овом сајту. Свако јавно публиковање без навођења имена аутора и извора преузетог материјала, подлеже закону о кршењу ауторских права.

2.4
Забрањено је свако јавно публиковање у штампаном издању песама са овог сајта без дозволе живих аутора и уредника Поезије суштине.

Оснивач и уредник сајта
Анђелко Заблаћански
Back to Top
Copyright © 2012 - Поезија суштине | Сва права задржана | За јавно публиковање обавезни сте навести извор преузетог текста | Copyright W4ME™-des