slike pesnika

Мира Д ЖивковићБиографија

mira d zivkovic poezija danasnjih pesnika
Мира Д Живковић рођена је 1972. године у Бијелом Пољу, Црна Гора. Средњу медицинску школу завршила је у Титограду, касније уписује Фармецеутски факултет у Новом Саду, Omega pharmacy. Писањем се бави од основне школе, (Дечје новине).

Две године, 1996. и 1999. била је финалиста Ратковићевих вечери поезије.

Заступљена у више зборника на просторима Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Објављивала је у Књижевном перу, Хрватског књижевног друштва.

Почасни је члан Светске школе поезије коју је основао италијански пјесник и сликар Силвано Бартолази, те Књижевног салона Стенка – Београд. Члан је Новосадског књижевног клуба и Удружења независних писаца Србије.

Са песмом Ода изгубљеном коњу, ушла је у антологију Боливије Dando Voz non tiene, коју је приредио нобеловац Ернесто Кахан. Једна је од три аутора из Европе. Превођена на албански језик.

Објавила је две самосталне књиге: Каним се да живим (2013), Статусно ажурирање (2015), под покровитељством Ромског националоног савета.
(26. август 2018)


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта