slike pesnika

Мира Д ЖивковићБиографија

mira d zivkovic poezija danasnjih pesnika
Мира Д Живковић рођена је 1972. године у Бијелом Пољу, Црна Гора. Средњу медицинску школу завршила је у Титограду, касније уписује Фармецеутски факултет у Новом Саду, Omega pharmacy. Писањем се бави од основне школе, (Дечје новине).

Две године, 1996. и 1999. била је финалиста Ратковићевих вечери поезије.

Заступљена у више зборника на просторима Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Објављивала је у Књижевном перу, Хрватског књижевног друштва.

Почасни је члан Светске школе поезије коју је основао италијански пјесник и сликар Силвано Бартолази, те Књижевног салона Стенка – Београд. Члан је Новосадског књижевног клуба и Удружења независних писаца Србије.

Са песмом Ода изгубљеном коњу, ушла је у антологију Боливије Dando Voz non tiene, коју је приредио нобеловац Ернесто Кахан. Једна је од три аутора из Европе. Превођена на албански језик.

Објавила је две самосталне књиге: Каним се да живим (2013), Статусно ажурирање (2015), под покровитељством Ромског националоног савета.
(26. август 2018)


Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта