slike pesnika

Божица Везмар



Биографија

Божица Везмар је рођена 7. јануара 1983. године у Косовској Митровици. Основну школу завршила у Зубином Потоку. Гимназију је учила у Косовској Митровици и Зубином Потоку.

Дипломирала је на Учитељском факултету у Лепосавићу. По занимању је професор разредне наставе. Запослена је у ОШ „Јован Цвијић“ у Зубином Потоку.

bozica vezmar savremena srpska poezija pesme

Удата је и мајка мале Софије.

Пише поезију и прозу. Бави се хуманитарним радом, фотографише природу. Песме су јој објављене у неколико часописа и зборника (Крило, Суштина поетике…), као и на многим порталима и сајтовима за поезију (АСоглас, Неказано, Онлајн поезија, Синхро, Поезија суштине…). Неколико песама јој је преведено на руски и мађарски језик.

Објавила је књиге песама ,,Стихом кроз време“ (Самиздат, 2021), „Пут до душе“ (Удружење књижевника Србије, 2023).

Живи у Зубином Потоку на Космету.

(29. децембра 2023)


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта