Latinica     Ћирилица

Textual description of firstImageUrl

Споменка Денда ХамовићСпоменка Денда Хамовић
Рођена је 23. фебруара 1955. године у Мостару. Прве песме су јој објављене у мостарском листу Слобода још у основној школи, а онда настаје период писања само за своју душу јер је за њу поезија тихи и поуздани пријатељ, искра душе за све акорде живота. После дугог ћутања прве песме и приче, које такође пише, су јој објављене у књижевном часопису Суштина поетике а потом и у другим часописима: Звездани колодвор, Сретања, Сизиф, Сцена Црњански, Ада, Космајска вила, новинама Српски глас из Аустралије, заједничким збиркама поезије, поетским сајтовима, порталима, зборницима, лексиконима, двојезичним збиркама где су штампане на српском и преведене на бугарски и енглески језик. Члан је неколико књижевних клубова. Од децембра 2016. је стални сарадник у књижевном часопису Суштина поетике где уређује рубрику Заборављени песници.
Има објављену збирку песама На крилима лептира (2015).
Од 1992. године живи у Београду.Претходно Следеће

"Најлепша поезија је тренутак кад ниси свестан песме." то вам нуди Поезија суштине са близу 4.000 песама познатих и мање познатих светских и наших песника.

Copyright © 2012 - Поезија суштине | Сва права задржана  | За свако јавно публиковање обавезни сте да наведете извор преузетог текста |  Архива овог сајта