slike pesnika

Невена МилосављевићБиографија

nevena milosavljevic pesme poezija biografija
Невена Милосављевић
рођена је 13. априла 1990. године у Новом Пазару. Похађала је ОШ „Стана Бачанин” у Лешку, а средњу техничку школу „Михаило Петровић Алас” у Косовској Митровици. Дипломирала је на Катедри за српску књижевност и језик на Филозофском факултету у Косовској Митровици, потом завршила и мастер студије српске књижевности.

nevena milosavljevic savremena rpska pesnikibja

Од 2017. године сарадник је у издавачкој кући „АСоглас”, те је присутна на преко осамдесет књига као рецензент, лектор и уредник. Нашла се више пута и у улози жирија на књижевним конкурсима, радила је као наставник српског језика у основним и у средњим школама, аутор је и водитељ емисије „Пергаментˮ на ТВ Данкос плус. Лектор је на сајту „Злочини над Србимаˮ и координатор за Косово и Метохију хуманитарне организације „Српска нитˮ, члан је књижевног друштва „Митриксˮ из Косовске Митровице и члан УНС–а.

Поезија, есеји и критички прикази објављени су јој у многим часописима, а њена поезија може се пронаћи и на порталима и сајтовима за културу и књижевност, интерпретације њених песама и наступи на Јутјубу, као и на друштвеним мрежама. Члан је уредништва часописа „Суштина поетикеˮ, а на порталу „Ризницаˮ има свој књижевни кутак за објаву духовне поезије. Њен песнички првенац „Источникˮ проглашен је Књигом године у издавачкој кући „АСогласˮ.

Добитник је тридесет међународних награда за поезију и носилац је Ордена кнеза Николе Васојевића и неколико признања за допринос култури и очувању традиције, српског језика и писма.

Живи у Звечану на Космету и мајка је троје деце.

(13. априла 2023)Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта