slike pesnika

Мошо Одаловић



Биографија

Мошо Одаловић, српски песник за децу и младе, рођен је 1. априла 1947. године на Косову, у Старом Грацком код Липљана. Основну школу завршио је у Липљану, гимназију у Косовској Митровици, а на Филолошком факултету (тада Филозофском) студирао књижевност.

У приштинском Јединству је радио као новинар, уредник Јединства за децу и главни уредник Ђурђевка. Добитник је више награда: Невен, Забавникова, Златног кључића града Смедерева, Златни Гаша, Новосадско Звонце популарности, Горанове плакете, Грачаничке повеље, a носилац је и Змајевог штапа – почасне награде Змајевих дечјих игара итд.

moso odalovic pesme za decu

Важније књиге: Мама је глагол од глагола радити, Друже тата, кућни команданте, Поправљамо низбрдице, Завичајни буквар, Лирски покер (са Трифуновићем, Ршумовићем и Радуловићем), Где је лампино дете, Жича пчелино чедо, Баба је ту, ја сам у Јапану (роман).

Од 1994. године живи у Смедереву, у својих седам и по ари коначне отаџбине, како он каже, као слободан уметник.


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта