slike pesnika

Момир Миодраг



Биографија

momir miodrag pesme
Момир Миодраг је рођен 18. јуна 1960. године у Кањанима надомак Дрниша, где завршава четворогодишњу школу, до осмог разреда у оближњем Сиверићу, а средњу електро-техничку у Дрнишу. Одмах после школе добија запослење у Београду са тере-ном у Црној Гори после разорног земљотреса који се десио 1979. године.

Служи војску у Београду и Љубљани након које се враћа у Црну Гору, где се 1982. године повређује скоком у воду. После рехабилитације у Бањи Ковиљачи и Београду долази кући у Сремску Митровицу. Након неколико година долази у бању Русанду у Меленцима где упознаје будућу супругу и пресељава се трајно да жи-ви у Меленцима.

momir miodrag danasnje poete

Поезију пише од пре пар година, прво објављивање било је на фејсбуку и у часопису Суштина поетике, као и у неколико зборника поезије. Учесник је неколико књижевних вечери од којих издваја ону на Београдском сајму књига. 

Прву збирку песама Испод маховине издаје 2020. године, а другу Палатковање душе већ следеће, 2021. У другој збирци обухвата мотиве родног краја, детињства, обичаје и заборављене речи у духу свог завичаја.

Живи у Меленцима.

(17. мај 2023)


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта