slike pesnika

Јасна Миленовић



Биографија

jasna miilenovic pesme poezija biografija
Јасна Миленовић рођена је 23. априла 1962. године у Новом Саду. Завршила је Високу школу струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду. Ради у Вртићу Чика Јова у Сремској Каменици.

Објавила је збирке песама: Оком окована (Стражилово, Ириг, 1987), Град од уздисаја (Доситеј, Горњи Милановац, 2014), Плес Лепенског Вира (Савез Срба у Румунији, Темишвар, 2017), Вечности бела крила (АСоглас, Зворник, 2019) . Заступљена је у више антологија и зборника поезије. Превођена је на македонски, есперанто и румунски.

jasna milenovic savremena pesnikinja

Награђивана је неколико пута на Фестивалу песника за децу Булка у Црвенки, Наградом Стојан Степановић на Вуковим ластарима у Лозници (2012), два пута другом наградом у манастиру Бешеново (2017 и 2018), за духовну поезију, наградом Извор за најлепшу песму о завичају (2017), првом наградом на Дринским књижевним сусретима 2018. (штампање збирке песама Вечности бела крила), другом наградом за песму о вину, винарије Мачков подрум у Иригу (2018), наградом Печат вароши сремскокарловачке за 2018, трећом наградом за најбољу родољубиву песму Видовдански цвет 2019.

Члан је Удружења књижевника Србије.

Живи у Сремској Каменици.

(23. април 2023)


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта