slike pesnika

Љиљана ЈарићБиографија

ljiljana jaric biografija i poezija
Љиљана Јарић је рођена 19. јуна 1953. године у Бањој Луци. После завршене гимназије, завршила је студије Историја југословенске књижевности и језика у Сарајеву и Новом Саду. Све време свог радног стажа провела је у образовању као професор српског језика и књижевности.

Професија професора је изузетно напорна и захтевна. Изискује пуно стрпљења, разумевања и непрестаног усавршавања. То је филозофија доживотног учења, филозофија доживотног преношења наученог на младе, како би били што спремнији за нове изазове неких будућих времена.

Такође, ова професија, пружа пуно радости и задовољства које само деца могу подарити.

Као професор српског језика и књижевности Љиљан Јарић је настојала да ученици негују писменост као знак лепог васпитања. Кроз упознавање са књижевним ликовима, њиховим животима, врлинама и манама, преносила је љубав према књизи као извору животне истине, као напитку од ког се расте, јача и постаје богат.

Циљ је ученике, који живе у овом и оваквом свету, научити да воле и негују свој језик и своју националну књижевност. Да негују дух толеранције и различитости. А нарочито да, пре свега, постану и остану добри људи.

Поезијом, том краљицом духа и душе, се бави дуги низ година. Поред писања поезија пише и рецензије на збирке поезије других песника, као и стручне анализе и осврте на песме које je инспиришу. Члан je жирија поетске групе Escritores sin Fronteras за песнике који не говоре шпански. Заступљена je и у великој антологији песника из целог света „Anthology Mediterranean Waves.“

(Биографија је писана по диктату Љ. Ј.)

26. септембар 2021.


Добро дошли на Поезију суштине сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете наћи најлепшу поезију добро вам познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали. Само на Поезији суштине песме и приче читајте на оба писма.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта