slike pesnika

Милана Јањичић



Биографија

Милана Јањичић је рођена 4. априла 1999. године у Врбасу. Завршила је основну школу "Вук Караџић" у Србобрану као и средњу школу "Светозар Милетић" у Србобрану. Гимназија – општи смер. Од малих ногу жели да упише књижевност јер ју је мајка као мању учила да чита, и гледа документарне филмове о писцима. Већина њих имала је болне приче на овај или онај начин, и кроз те приче, стихове и прозу, научила је много о људима, осећањима и животу. 

milana janjicic danasnji pesnici biografija

Песничка је душа, визионар као и сви они, али како каже слабија на делу. Међутим, труди се и даје све од себе да најбољим могућим речима искаже оно што осећа и о чему размишља, а највише изнесе и подели своју бол са другима и тиме такне туђа срца. Покаже им да поезија учи, а највише од свега лечи као што би рекао Јован Јовановић Змај: "Где је бола, где је јада – песма снажи." Једног дана би волела да постане књига, тј. да напише књигу. Јер како каже пролазна је као и сви људи на овом свету, али оно што напишемо, не пролази. Увек ће се наћи негде далеко у некој библиотеци књига коју ће неко прочитати.

Песме је почела да пише још у средњој школи, али их није објављивала у јавност. Међутим, превазишла је страх захваљујући једном дивном момку коме је посветила песму Њему за њу једна од најзначајнијих њених песама. Не воли о себи да прича, па за крај може да се опише кроз стихове Сергеја Јесењина: "Ко сам? Шта сам? Само сањалица коме око испи магле лет, и свој живот узгред, тужна лица, ја проживех уз остали свет."

Тренутно живи у Србобрану, месту близу Новог Сада.

(14. јул 2021)



Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта