slike pesnika

Петар Савић



Биографија

petar-savic
Петар Савић рођен је у Шапцу 8. априла 1991. године. После завршене основне и средње музичке школе у Шапцу студирање је наставио на државном конзерваторијуму у Одеси (Украјина), на смеру Музичка уметност, одсек – хармоника, где је магистрирао и стекао звање уметника оркестра, ансамбла, концертног извођача и предавача. 

Наступао је као солистички извођач оркестра на концертима са познатим руским и украјинским оркестрима. Одржао је низ солистичких и камерних концерата широм Украјине и Русије.

Поезију је почео да пише за време студирања, што се касније претворило у сталну жељу за писањем поезије и кратких прича. За сад нема објављених књига, јер како каже:

До недавно нисам ни размишљао о објављивању, јер писао сам зато што волим и што имам потребу, а не ради неког такмичења или признања, али недавно сам уз причу са пријатељима који су прочитали моје песме и приче ипак прихватио да је себично не поделити лепу писану реч са читаоцима, јер то и јесте сврха уметности и у том смислу се музика и поезија не разликују, јер ни музика не постоји без слушалаца, уметност заслужује публику, као што и публика заслужује њу, тако да имам намеру да ускоро објавим своју прву збирку песама.

(11. фебруар 2019.)



Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта