slike pesnika

Кристина Јанковић



Биографија

kristina-jankovic

Кристина Јанковић рођена је у пролеће 1974. године у Земуну. Писала је дечје песме, објављивала у дечјим часописима, Кекец и Различак. Кад је љубав уплела своје канџе у њен живот, разболела се и чин писања, који је потом остварила, омогућио јој је привремни бег од болести и сувопарне стварности.

Човек најпре одрасте кроз свој бол, кад се стеге раздвоје и бол као каква врела лава покуља напоље, када га обујми сасвим својим прејаким стиском и не да му да дише ни да мисли. Кад се мало прибере од силине ударца, помисли, добро је макар сам жив, макар могу да се крећем, да говорим, да осетим слободу, а они који су болесни од какве дуге болести, коме се не види ни почетак ни крај ни средина, могу само рећи: Добро је, макар сам жив, па нек боли, нек патим, јер шта се крије са друге стране живота, ко је сазнао, више се није вратио.

Објављује на страницама фејсбука посвећених поезији, затим у многим зборницима и заједничким збиркама, што у дигиталном, што у штампаном издању. Песме су љубавне и духовне тематике.

У периоду од 2015. до 2017. године интензивно се бави писањем. У том периоду објављује три збирке песама: Заувек и сада, У окриљу ноћи и рагом љубави.

Десетак песама јој је преведено на руски језик захваљујући песнику и преводицу пуковнику Владимиру А. Бабошину, а поједине су се нашле у руском часопису за књижевност Нови поглед.

Живи у Новим Бановцима.

(12. април 2018)



Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта