Latinica     Ћирилица

Textual description of firstImageUrl

Кристина Јанковић
Кристина Јанковић
Рођена је у пролеће 1974. године у Земуну. Писала је дечје песме, објављивала у дечјим часопи-сима, Кекец и Различак. Кад је љубав уплела своје канџе у њен живот, разболела се и чин писања, који је потом остварила, омогућио јој је привремни бег од болести и суво-парне стварности. 
Човек најпре одрасте кроз свој бол, кад се стеге раздвоје и бол као каква врела лава покуља напоље, када га обујми сасвим својим прејаким стиском и не да му да дише ни да мисли. Кад се мало прибере од силине ударца, помисли, добро је макар сам жив, макар могу да се крећем, да говорим, да осетим слободу, а они који су болесни од какве дуге болести, коме се не види ни почетак ни крај ни средина, могу само рећи: Добро је, макар сам жив, па нек боли, нек патим, јер шта се крије са друге стране живота, ко је сазнао, више се није вратио.
Објављује на страницама фејсбука посвећених поезији, затим у многим зборницима и заједничким убиркама, што у дигиталном, што у штампаном издању. Песме су љубавне и духовне тематике.
У периоду од 2015. до 2017. године интензивно се бави писањем. У том периоду објављује три збирке песама, Заувек и садаУ окриљу ноћи и Трагом љубави.
Десетак песама јој је преведено И на руски језик захваљујући песнику И преводицу пуковнику Владимиру А. Бабосину, а поједине су се нашле И у руском часопису за књижевност Нови поглед.
Живи у Новим Бановцима.


Претходно Следеће

"Најлепша поезија је тренутак кад ниси свестан песме." то вам нуди Поезија суштине са близу 4.000 песама познатих и мање познатих светских и наших песника.

Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштинеПоезија суштине | Сва права задржана  | За свако јавно публиковање обавезни сте да наведете извор преузетог текста |  Архива овог сајтаАрхива овог сајта