Или у недрима
Одсећи јој главу пажљиво
Да се отров по месу не би разлио
Главу одложити у сребрни пехар
И залити је црним вином
Змију очистити
Од изнутрице и костију
Развући је као тесто лазање
А онда исећи на комаде
Дужине 6 центиметара
(Не мање)
Па свако парче исецкати
На резанце ширине 4 милиметра
Кад се месо добро осуши
На белом камену иза куће
(Што даље од пута)
Посути га млевеним бадемима
И пржити у врелој масти
10 минута
Змију служити
На лотосовом цвету
Или на листовима зелене салате
Пријатељима
А ако, случајно, и опак човек бане
И ако видите да је део
Неке старе завере
Понудите га вином из пехара сребрног
И речима искреним
Изволите послужите се
Ово је вино за ручак
Без вечере