Latinica     Ћирилица

Textual description of firstImageUrl

Оливера ШестаковОливера С. Шестаков
Рођена је 19. септембра 1963. године у Војводини, у Панчеву – граду на две рекеТамишу и Дунаву, окружене широком банатском равницом. Из тих пејзажа и непрегледних поља сунцокрета, златног жита, црвених булки и мирних речних токова изникли су као из топле плодне црнице и њени стихови.
Завршила је Девету београдску гимназију и дипломирала на Грађевинском факултету у Београду – одсек хидротехника. Живи у Београду и ради као грађевински инжењер и судски вештак за област грађевинарства. Од 2017. године је сертификовани инструктор јоге, члан Јога савеза Србије.
Објавила је збирке песама: У мом погледу (2014)Моје душе риме (2015)На трагу светлости (2016), Течем као река (2017) и До неказаног (2019)У књигама је заступљена поезија широког дијапазона, од љубавних и мисаоних песама, које преовлађују, до дескриптивних, родољубивих и духовних песама.
Члан је Савеза књижевника у отаџбини и расејању (СКОР – огранак у Београду), Удружења писаца Поета, Креативне радионице Балкан и Књижевног клуба Гилгамеш из Београда. 
Песме су јој објављене у преко деведесет међународних и домаћих зборника поезије, антологија и лексикона савремених песника, од којих су многе похваљене и награђиване на књижевним конкурсима. Превођене су на: руски, енглески, немачки, италијански и арапски језик.
Збирка песама Течем као река проглашена је за књигу 2017. године у избору Књижевне заједнице Југославије.
Живи у Београду.


Претходно Следеће

"Најлепша поезија је тренутак кад ниси свестан песме." то вам нуди Поезија суштине са близу 4.000 песама познатих и мање познатих светских и наших песника.

Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштинеПоезија суштине | Сва права задржана  | За свако јавно публиковање обавезни сте да наведете извор преузетог текста |  Архива овог сајтаАрхива овог сајта