slike pesnika

Оливера ШестаковБиографија

olivera-sestakov

Оливера С. Шестаков рођена је 19. септембра 1963. године у Војводини, у Панчеву – граду на две рекеТамишу и Дунаву, окружене широком банатском равницом. Из тих пејзажа и непрегледних поља сунцокрета, златног жита, црвених булки и мирних речних токова изникли су као из топле плодне црнице и њени стихови.

Завршила је Девету београдску гимназију и дипломирала на Грађевинском факултету у Београду – одсек хидротехника. Живи у Београду и ради као грађевински инжењер и судски вештак за област грађевинарства. Од 2017. године је сертификовани инструктор јоге, члан Јога савеза Србије.

Објавила је збирке песама: У мом погледу (2014), Моје душе риме (2015), На трагу светлости (2016), Течем као река (2017), До неказаног (2019) и У златној смоли ћилибара (2020). У књигама је заступљена поезија широког дијапазона, од љубавних и мисаоних песама, које преовлађују, до дескриптивних, родољубивих и духовних песама.

Члан је Савеза књижевника у отаџбини и расејању (СКОР – огранак у Београду), Удружења писаца Поета, Креативне радионице Балкан и Књижевног клуба Гилгамеш из Београда. 

Песме су јој објављене у преко деведесет међународних и домаћих зборника поезије, антологија и лексикона савремених песника, од којих су многе похваљене и награђиване на књижевним конкурсима. Превођене су на: руски, енглески, немачки, италијански и арапски језик.

Збирка песама Течем као река проглашена је за књигу 2017. године у избору Књижевне заједнице Југославије.

Збирка песама До неказаног је објављена као награда издавача Креативне радионице Балкан Најаутору, према гласању песника - аутора Зборника савремене поезије и Зборника хаику поезије, објављених 2018. године у издању Креативне радионице Балкан. Књига је била у ужем избору за Награду града Београда у области књижевног стваралаштва за 2019. годину.

Живи у Београду.

(2020)Можда вас и ово занима

Претходно Следеће
Најлепша љубавна поезија свих времена и много добрих и познатих великих песника. Српска прелепа љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена

Најлепша љубавна поезија свих времена и много добрих и познатих великих песника. Српска прелепа љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива овога сајтаАрхива овога сајта