Textual description of firstImageUrl

Оливера Шестаков

Оливера Шестаков
Рођена је у Војводини, у Панчеву, 19. 9. 1963. године, граду на две рекеТамишу и Дунаву, окружене широком банатском равницом. Из тих пејзажа и непрегледних поља сунцокрета, златног жита, црвених булки и мирних речних токова изникли су као из топле плодне црнице и ови стихови. Стихови обасјани априлским сунцем у Београду, ношени поленом црвених булки у мају, завејанни снеговима на салашима, донети у јесен са београдском кошавом, на плавим таласима мора летњим југом уљуљкани.
Оливера је завршила Девету београдску гимназију, а након тога је дипломирала на Грађевинском факултету у Београду – на Хидротехничком одсеку. Преко двадесет година ради у Грађевинском предузећу „Енергопројект— Високоградња“ у Београду. Од 2011. године је и судски вештак за област грађевинарства. 
Објавила је две збирке песама: У мом погледу (2014) и Моје душе риме (2015).
Члан је Савеза књижевника у отаџбини и расејању (СКОР – огранак у Београду), Удружења писаца ПОЕТА, Креативне радионице Балкан и Књижевног клуба „ГИЛГАМЕШ“ из Београда. 
Објављује поезију у многим домаћим и међународним књижевним часописима и зборницима поезије.Back to Top
Copyright © 2012 - Поезија суштине | Сва права задржана | За јавно публиковање обавезни сте навести извор преузетог текста | Copyright W4ME™-des