slike pesnika

Миливоје Пејчић



Биографија

milivoje pejcic biografija poezija pesme
Миливоје Пејчић рођен је у Горњем Стрижевцу код Бабушнице 1948. године. Дипломирао је на на групи за филозофију Филозофског факултета у Скопљу. Докторску дисертацију „Маркузеово утемељење критичког става“ одбранио је 1986. године на Универзитету у Нишу.

Био је редовни професор Електронског факултета у Нишу... Аутор је већег броја чланака из области филозофије и социологије објављеним у часописима и зборницима.

milivoje pejcic pesnik

Написао је књиге: Удеси, песме (Просвета, Ниш, 1990), Увод у филозофију науке (Центар 018, Ниш, 1992), Техника и култура (Просвета, Ниш, 1998), Димнина, песме (Апостроф, Београд, 2002). Коаутор је (са проф. др Симком Делетић) уџбеника: Друштво и одрживи развој (Електронски факултет, Ниш, 2007) и Пословне комуникације (Универзитет у Нишу, Електронски факултет, Ниш, 2008).

Миливоје Пејчић је умро 2009. године у селу Грнчар код Бабушнице.


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта