slike pesnika

Милена Павловић БарилиБиографија

Милена Павловић Барили
је рођена 5. новембра 1909. године у Пожаревцу и много је познатија као сликарка него песникиња. У периоду од децембра 1934. до фебруара 1936. године Милена Павловић Барили је објавила 17 песама и два цртежа у италијанском часопису Квадривио.
milena pavlovic barili biografija песме poezija slikarka pesnikinja
Милена Павловић Барили
Она је написала укупно око 60 песама на четири језика, и то, поред српског, искључиво на романским језицима - 17 на италијанском, 7 на француском и 14 на шпанском језику. На тај начин уситнила је своје песничко дело и онемогућила да оно припадне некој од ових књижевности. Вероватно да није ни намеравала да створи систематичан песнички опус, већ да је песме писала из унутрашње потребе, односно да би изразила тренутна осећања, због чега су јој звучност и колорит језика на којима је писала били значајнији од сложености значења, семантичких игара, или експеримената у језику.

Ритам и мелодија ових стихова граде једноличан, љуљушкав ток, а песничке слике се спајају као код симболиста - не толико на основу уобичајене употребе речи и логике колико према њиховој психолошкој резонанци и личним аналогијама.

Удала се за Роберта Томаса Госелина из Чикага 1943. године.

Милена Павловић Барили је умрла 6. марта 1945. године у Њујорку. По званичним извештајима од компликованих последица пада са коња и њеног крхког здравља, највероватније од срчаног удара. Њена урна сахрањена је у Риму, где су сахрањени и њени родитељи.Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта