slike pesnika

Гордана Димитријевић



Биографија

Гордана Димитријевић рођена је 31. марта 1974. године у Врању. Дипломирала на Филозофском факултету у Нишу, на групи Српски језик и књижевност. 

Била је главни и одговорни уредник листа ученика основних и средњих школа Врања, Срећни дани 2012, 2013. и 2015. године. Радила је рецензије два уџбеника за основну школу 2013. године и стручни је консултант Завода за уџбенике, Београд. Члан је Савета Књижевне колоније 2014. године и води заједно са афирмисаним песницима књижевне радионице намењене ученицима основних и средњих школа.

gordana dimitrijevic pesnikinja

Аутор је сценарија Мост љубави и редитељ истоимене представе која је награђена наградом за оригинални сценарио и драмску игру, у оквиру пројекта Министарства културе и неформалне групе ОЕКО, Кроз врањске сокаке са баба Златом.

Један је од приређивача америчких прича за децу и одрасле Вилинско острво, а у припреми је и друга књига, индијанске народне приче Одакле долази дан.

Објављивала је приче, песме и драмска дела у књижевном часописима и зборницима.

Председник је Актива професора српског језика основних и средњих школа града Врања и члан Друштва за српски језик и књижевност Србије.

Објавила је збирку песама Вечита глад (2018)

Живи и ради у Врању.


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта