slike pesnika

Драгољуб Ђенадић



Биографија

Драгољуб Ђенадић Ђенa рођен је 1910. године у плодној мачванској равници. Био је учитељ по занимању, а пре свега велики песник и музичар, ентузијаста и занесењак. С правом се може рећи да је Ђена цео свој живот посветио песми.

dragoljub djenadic djena pesme poezija macvanski pesnici
Његови дани пролазили су у школи, или у просторијама КУД "Јанко Веселиновић" у Богатићу где је са тамбурицом учио младе да свирају и певају, а његове ноћи пролазиле су за писаћим столом, са пером у руци везући стихове и стварајући поезију која је била овладала целим његовим бићем.

Објавио је неколико збирки песама (Монсуни над воћњацима душа, Људи иза жица...), у којим има изузетних песничких остварења.

Драгољуб Ђенадић Ђенa је умро 1971. године.


Добро дошли на Поезију суштине, сајт за књижевност, а пре свега поезију. На овом сајту можете читати најлепшу поезију добро познатих песника, али и оних за које до сада, можда, нисте знали.

Најновије на Поезији суштине

poezija sustine na fejsbuku

Најлепша љубавна поезија

Најлепша љубавна поезија свих времена. Много добрих и познатих великих песника. Прелепа српска љубавна поезија

Српска родољубива поезија

Најлепша и најбоља српска родољубива поезија. Родољубива поезија великих познатих песника.
Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштине Поезија суштине | Сва права задржанa | За свако јавно објављивање обавезни сте навести извор преузетог текста | Архива сајтаАрхива сајта