Latinica     Ћирилица

Textual description of firstImageUrl

Дања ЂокићДања Ђокић
Рођена је 05.10.1960. године у Плочама, Р. Хрватска. Основну школу завршила је у родним Плочама, а Средњу економску школу у Макарској. Пише још од школских дана и радови су јој објављивани у школским листовима, те у локалном листу „Макарска ривијера“. Од 1989. године живи у Сарајеву гдје живи и ствара.
Објављивала је у многим класичним и електроничким часописима („Метафора“, „Прозаонлине“, „Поезин“, „Кул-тим“, „У балканске зоре“, „Жикишон“, „Поезија СЦГ“, „Творац Града“ (Београд), „Свијет културе“ (Загреб), „Ениароyах“, „Књигомат“, „Бундоло ИИ“. часопис „Ријеч“ Књижевног клуба Брчко дистрикта (поезија и књижевни приказ), часопис „Освит“ Мостар, часопис „Аванград“ Сомбор, часопис „Одјек“ Сарајево, заступљена је у зборницима „Балканско перо 2009“ (Сарајево) и „Диогенис“ (аутори са подручја еx YУ), судјеловала је на манифестацијама „Шопови дани на Пливи 2009.“ и „3. Новосарајевски књижевни сусрети 2009.“ Добитник је награде (друга награда) у категорији афирмираних пјесника љубавне поезије на Јавном конкурсу поводом дана заљубљених на тему:"Љубав никад не умире" у организацији Књизевног клуба "Петар Кочић" - "Клуба умјетничких душа" Мркоњић Град
Уз поезију, пише и прозу и књижевне приказе, а бави се и дигитал арт графиком. Члан је „Удружења за културу Ново Сарајево“. Пјесме су јој превођене на македонски и словенски језик. 
Године 2008. JUDITA Окучани објавила јој је збирку поезије „Мирисни трагови у мени“, а 2010. године UG ESSEGG Осијек објавила јој је збирку пјесама „Дах прољећа у сазрелој јесени“  Код истог издавача се налази припремљена трећа збирка поезије „Равнотежа свемира у којем смо се срели“ која би требала бити штампана негдје у прољеће 2010. године, а ради и на припремању материјала за четврту збирку пјесама.
Претходно Следеће

"Најлепша поезија је тренутак кад ниси свестан песме." то вам нуди Поезија суштине са близу 4.000 песама познатих и мање познатих светских и наших песника.

Copyright Copyright © 2012 - Поезија суштинеПоезија суштине | Сва права задржана  | За свако јавно публиковање обавезни сте да наведете извор преузетог текста |  Архива овог сајтаАрхива овог сајта